Prosincové Maledivy v resortech Constance

Předvánoční pracovní výprava

Vydáno 18. 10. 2023

V první polovině prosince roku 2022 jsme se vypravili na křídlech Turkish Airlines na Maledivy, do dvou resortů naší oblíbené značky Constance.

Prosincové Maledivy v resortech Constance

Z pražského letiště jsme letěli v Business třídě. Let do Istanbulu trvá cca 3 hodiny. Pokud máte lety v Business třídě, můžete využívat letištní salónky a krátit si tak čas před odletem nebo na přestupu. Salónek v Istanbulu byl opravdu prvotřídní, jídlo a pití chutné a všeho bylo dostatek. Let z Istanbulu na Maledivy je noční a trvá 8 hodin, takže v případě Business třídy si dopřejete plnohodnotný noční spánek 🙂 Jídlu během letu se nedalo nic vytknout, bylo profesionálně připravené, naservírované a moc dobré. Jídlo během letu na Maledivy dostanete 2x – po vzletu a potom snídani před přistáním. Sedadla jsou dostatečně prostorná, plně polohovatelná.

Constance hotely mají na Maledivách vlastní salónek, takže po vyzvednutí kufrů jsme se z letiště přesunuli cca 10 min jízdou na terminál, odkud odlétají hydroplány a vzhledem k faktu, že počasí nebylo ráno ideální na odlet hydroplánu (dost pršelo a foukalo) museli jsme pár hodin vyčkat v salónku, než se počasí umoudřilo. Let hydroplánem trval zhruba 45 min a pro mě osobně to byl nádherný zážitek – první let hydroplánem.

Constance Halaveli

Po hladkém přistání na vodě vystupujeme v prvním Constance hotelu a to konkrétně Constance Halaveli. První dojem byl ohromující – typická tyrkysová barva moře, spousta palem a bílého písku. Skutečný ráj na zemi.

Ubytovaní jsme byli v nadvodní vile. Nadvodní vily jsou v Constance Halaveli levnější, než plážové. Všechny vily, jak nadvodní, tak plážové, jsou prostorné a každá vila má svůj vlastní bazén. Infinity bazén u nadvodních vil tyčící se nad hladinou oceánu je pastva pro oči, no posuďte sami z přiložených fotografií.

Táhnoucí se molo posázené nadvodními vilami skýtá dva skvosty – jedním je restaurace Jing, která má dokonalou asijskou atmosféru a jídlo, které se zde podává, vás naprosto učaruje. Servis, způsob servírování, prezentace – špičkový zážitek. Večer jsou na podsvícené terase krásně vidět místní žraloci, plovoucí pod restaurací. Druhým skvostem je SPA – vyzkoušela jsem masáž a můžu s čistým svědomím říct, že to byla jedna z nejlepších v mém životě.
Neunikla jsem ani brzké ranní lekci jógy, byla jsem velice mile překvapena, jak mě jóga chytla. Chodila bych klidně každý den – perfektní uvolnění a relaxace za ranního šumu vln na bělostné pláži – zážitek. Z místních vodních sportů jsem vyzkoušela paddleboard, ale to zrovna nebyly vlny něžné, nýbrž opravdu divoké – sám šéf centra s vodními aktivitami mi to rozmlouval, ale já byla neoblomná, toužila jsem paddleboard vyzkoušet a tak jsem akorát byla pro smích kolemjdoucím 😀

Šnorchlovat se dá prakticky kolem celého ostrova a korálový útes je moc pěkný, plný života. Jediné co, tak se musíte proplížit mezi betonovými vodními zábranami, které jsou v místě, kde je moře mělké, ale zároveň je dno posázené rozlámanými koráli, takže chodit se po tom úplně nedá, proto píši ,,proplížit“.

Pokud bych měla všeobecně říci, jak na mě resort Constance Halaveli působil, tak bych to shrnula následovně – nádherný zelený ostrov, velice poklidná atmosféra, famózní gastronomie – opravdu široký výběr jak snídaně, tak i večeře, velké množství mořských plodů a sushi, kvalitní vína a propracované koktejly. Na ostrově je spousta útulných míst, kde můžete trávit volné chvilky, ať už to jsou houpací sítě nebo např. zavěšené houpající ,,kokosy“, do kterých se můžete ukrýt před sluncem. Bezpodmínečnou výhodou resortu je velikost vil. Resort nemá jedinou chybu, nejde si ho nezamilovat a právě proto ho rádi doporučujeme našim klientům.

Constance Moofushi

Po třech nocích strávených v Constance Halaveli se lodí přesouváme na Constance Moofushi. Cesta trvá cca 30 minut rychlo-člunem a pokud budete chtít zažít oba resorty, rádi vám cestu takto naplánujeme. Na Maledivách není totiž běžné se pohybovat mezi resorty, u Constance to však lze.

Po příjezdu do Constance Moofushi jsem měla takový ten po pocit ,, jo, tak tohle je ono“ to, co mi sedí. Ta uvolněná, pohodová a přátelská atmosféra byla všude kolem.

Ubytovali jsme se v nadvodní vile a vyrazili na obhlídku ostrova. Mimochodem, u nadvodních vil je podmořský život poměrně bohatý.

Jedna důležitá věc, než se rozpovídám o jednotlivých kategoriích vil – oproti Constance Halaveli, kde má každá vila svůj bazén, Constance Moofushi má pouze jeden hlavní bazén ve střední části ostrova a jinak bazén není součástí žádné z vil.

Plážové vily jsou na můj vkus celkem tmavé, neproudí tam díky vzrostlé vegetaci kolem vil tolik světla, na druhou stranu – soukromí zaručeno. Vilky jsou zařízeny v přírodních dřevěných tónech a mají napůl venkovní koupelnu. Na pláži u těchto vil se dá slušně šnorchlovat v okolí mola. Na této části pláže si také můžete zapůjčit vybavení na vodní sporty – zkusila jsem paddleboard a také kajak.

Na druhé straně ostrova jsou takzvané Sand Vily – Sand Vily jsou původní nadvodní vily, které byly díky úbytku vody v těchto místech ponechány na suchu, vede k nim tedy dřevěný chodníček a nemají mezi sebou žádnou zelenou vegetaci = ne tolik soukromí jako u plážových vil, za to jsou vily krásně prosvětlené a navíc, pokud si vyžádáte jednu z prvních vil v řadě (negarantováno) můžete si užít něco, co bych ideálně nazvala ,,napůl plážová a napůl nadvodní vila“. Čím dále jsou vily od pevniny ostrova, tím blíže je voda u vaší vily. U prvních vil ze schůdků vstoupíte do písku, o pár vil dál už ale vstoupíte rovnou do vody – samozřejmě, záleží na přílivu a odlivu. Za mě Sand Vila je super kompromis v momentě, kdy se nemůžete rozhodnout mezi plážovou a nadvodní kategorií.

My jsme byli ubytovaní v nadvodní Water Vile, molo vedoucí k nadvodním vilám je poměrně dlouhé, tak je dobré se ujistit, že když odcházíte, máte vše potřebné, nechcete se několikrát vracet 🙂 Nadvodní vily nemají za mě tolik soukromí jako v Constance Halaveli, ale jsou velice příjemné, ve stejných přírodních tónech jako Beach Vily a jak jsem zmiňovala, dá se zde poměrně dobře šnorchlovat, ale voda je docela mělká. Ideálně je vhodné nakombinovat pobyt pár dní v Beach Vile a pár dní v nadvodní Water Vile pro ty, kteří chtějí poznat, jaké to je bydlet v chatičce nad vodou.

Beach Vily, Sand Vily i Water Vily pojmou vždy maximálně 2 osoby + 1 osobu navíc ať už se jedná o dítě, nebo dospělého.

Poslední kategorií jsou Senior Water Vily, nacházejí se v nejodlehlejší a za mě asi nejhezčí části ostrova na písčitém výběžku zužujícím se do oceánu. Jsou větší, než předchozí kategorie a ubytují až dvě děti do 12,99 let.

Večeře v A la carte restauraci Alizeé byl úžasný zážitek, vynikající jídlo a dopitá sklenka (ať už vody nebo vína) nezůstala prázdná déle jak pár vteřin – tak pozorný personál se jen tak nevidí. Ochutnali jsme humry a další luxusní pokrmy. Constance Moofushi je postavený na bázi All Inclusive pro všechny.

V resortu si můžete vybrat, na jaký výlet se vypravíte, zda to bude pozorování mant, delfínů nebo šnorchlování se želvami nebo např. budete chtít vidět největšího žijícího žraloka – velrybího. My jsme byli na delfínech i šnorchlování se želvami a obojí bylo parádní, místní profesionálové totiž vědí, kam vás vzít, abyste zvířata skutečně viděli.

Jedno je však jasné, ať už si vyberete decentnější Constance Halaveli, nebo živější Constance Moofushi, v obou resortech se vám splní to, co od dovolené na Maledivách očekáváte. Užijete si nádherné pláže jako z katalogů, ochutnáte výbornou gastronomii a necháte se hýčkat – Constance je jistota kvality.

Cestou zpět jsme letěli v klasické Economy třídě a máme tedy srovnání obou, rádi zodpovíme vaše dotazy.

 

Další naše články z Malediv:

Maledivy 2022, letní prázdniny

Eva Perkausová na Maledivách – karanténa

Maledivy 2019 Jakub , aneb vily větší než ..

Maledivy 2018 Janina B. – Kvok, kvok …

Maledivy 2018- Tam nejdu tam je pták!

Autor: Anna Ouni


Nahoru