Eva Perkausová na Maledivách

karanténa

Vydáno 10. 4. 2021

Přestože se nám to trochu zkomplikovalo, jsme rádi, že jsme si vybrali pro dovolenou právě Maledivy. Zdejší bezpečnostní protikovidová opatření opravdu fungují. Ano, může to sice znamenat prodloužení dovolené, ale to k dnešnímu cestování už patří.

Eva Perkausová na Maledivách

Přátele, stále mi od mi od Vás chodí nejen mnoho (podobných) zkušeností z cestování , ale především dotazy ohledně bezpečnosti a testování na Maledivách. 🍀
Pokusím se vám je sem shrnout. Snad naposledy 😅🙏🏻
Jak jsem naznačila v posledním příspěvku, náš neplánovaně prodloužený pobyt se chýlí ke konci. Přestože se nám to trochu zkomplikovalo, jsme rádi, že jsme si vybrali pro dovolenou právě Maledivy. Zdejší bezpečnostní protikovidová opatření opravdu fungují. Ano, může to sice znamenat prodloužení dovolené, ale to k dnešnímu cestování už patří. 🤷🏼‍♀️ Nejen, že se sem nedá dostat bez negativního PCR testu, čímž dochází k minimalizaci importu covidu na ostrovy, ale také jsou zdejší instituce opravdu přísné. Testují tu pravidelně zaměstnance, ve společných prostorách jsou nutné roušky a vše se dezinfikuje. Pokud se Covid vyskytne, následuje nekompromisní 14ti denní karanténa. V lepším případě přímo na ostrově. A pokud je případů Covid na daném ostrově více, neváhají maledivské orgány ostrov zcela uzavřít. Nikdo vás tu nenechá na holičkách a i v karanténě je o vás krásně postaráno.. (🙏@cocoonmaldives) dokonce za námi každý den chodil na kontrolu lékař ve “skafandru”🧑🏻‍🚀😁 Smekám Maledivám za to, že tu neberou Covid na lehkou váhu a že se tu nepolemizuje o dodržování nastavených opatření.

Přejímáme od Evy Perkausové

Další naše články z Malediv:

Letní prázdniny na Maledivách 2022 – válecí dovolená

Maledivy 2021, první výlet do exotiky 

Maledivy 2019 Jakub , aneb vily větší než ..

Maledivy 2018 Janina B. – Kvok, kvok …

Maledivy 2018- Tam nejdu tam je pták!

Autor: Eva Perkausová


Nahoru